Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/casadepe/www/config/connect.php:8) in /home/casadepe/www/plugins/magusine-portage2.2/arty_options.php on line 14
Casa de pe Deal - Saschiz : Murături picante - Casa de pe Deal
Prima pagină / Produse artizanale / Murături picante - Casa de pe Deal

Nu este nici un secret : gastronomia a fost şi este parte a ospitalităţii localnicilor şi totodată un motiv în plus de mândrie pentru noi.

De-a lungul timpului, această artă a fost principala ocupaţie a gospodinelor alături de muncile câmpului şi creşterea legumelor şi a fructelor în grădinile de lângă casă.

Trăind în armonie cu natura, folosind şi dezvoltând practici agricole tradiţionale cu respect pentru mediul înconjurător-principala sursă de venit pentru localnici- chiar şi acum mulţi dintre noi continuăm să trăim acest stil de viaţă.

Cele patru anotimpuri care ne definesc clima şi-au pus amprenta de asemenea şi asupra felului în care ne pregătim mâncarea.

Gustoase şi aromate- "Murăturile picante- Casa de pe Deal" sunt primul produs tradiţional înregistrat din categoria legumelor conservate din zona Târnava-Mare iar "bucătarul" a fost recent primit în familia Slow Food, la categoria tinerilor.

Dintotdeauna am iubit murăturile picante ale mamei. Vorba aceea- mâncare bună, ca la mama acasă, nu găseşti nicăieri. Felul acesta de produse , cu legume întotdeauna proaspete, gustoase şi cel mai important- sănătoase, le cunoaştem de-o viaţă .

În timp am realizat importanţa acestui proces şi am devenit din ce în ce mai interesată în a păstra tradiţiile precum creşterea fructelor şi legumelor proprii respectând mediul în care trăim, protejând astfel biodiversitatea care a adus zonei noastre recunoaştere la nivel european prin includerea în reţeaua Natura 2000, prin folosirea reţetelor transmise din generaţie în generaţie potejându-le astfel de pericolul trecerii timpului. Acesta este şi motivul pentru care am obţinut în luna Februarie 2009 atestatul de produs tradiţional pentru produsul "Murături Picante – Casa de pe Deal".

Momentan Casa de pe Deal continua demersurile pentru a inregistra si gemurile ca produse traditionale...

doar aşa, povestea merge mai departe…

Recomandări : în special în combinaţie cu preparatele din carne iar zeama se foloseşte la înăcrirea ciorbelor!

Pickles piquants

A propos de autor

  • Anca Dalmasso

    Mic producator
    Administrator la I.I. Dalmasso Maria-Anca
    Telefon +40 740 286 874